Жінкам в допомогу

Український жіночий журнал

Користь журавлини для організму вже доведена давно. Ще наші предки цінували цю ягоду за унікальні лікувальні властивості, мінімум протипоказань і низьку калорійність. Її вживали сушену, свіжу, з цукром або медом при діабеті, ракових захворюваннях і атеросклерозі. А користь журавлинного морсу або киселю просто величезна для чоловіків, дітей і вагітних жінок.

Свіжу або сушену ягоду використовували для лікування чоловіків, дітей і жінок протягом всієї зими, а навесні змішували з медом і їли як зміцнювальний засіб для організму. Особливо корисні сік і кисіль для вагітних жінок, адже їх організм потребує додаткової підтримки. Плоди використовують як для приготування різних страв і напоїв, так і для лікування багатьох захворювань. Ягода може використовуватися як в свіжому, сушеному, так і в замороженому вигляді, вона не втрачає свої лікувальні якості. Дозріває пізніше всіх інших ягід, глибокої осені, і зберігається свіжою до самих морозів.

Детальніше: Лікувальні властивості журавлини

Кисле молоко в холодильнику господині - це зовсім не біда, а унікальна можливість порадувати рідних і близьких смачною випічкою. Будь то повітряні оладки, мереживні млинці або ароматний пиріг - в будь-якому випадку страва вийде смачніше і корисніше купленого в магазині аналога.

Детальніше: Рецепти: що приготувати з кислого молока

Багато обізнані про користь меду для організму, тому намагаються додавати цей цінний продукт в щоденний раціон себе і своїх діток. При цьому важливо розуміти, що тільки натуральний і якісний мед має корисні властивості. Тому необхідно знати, як визначити його якість, на які характеристики звернути увагу під час покупки, і які тести можна провести в домашніх умовах.

Існує помилкова думка, що кристалізація продукту - це погано, але насправді, саме зацукровані мед є якісним і повністю натуральним. Розглядаючи рідкий мед, можна сильно помилитися в його стані, оскільки він може бути не справжнім або недавно прогрітий.

Детальніше: Як вибрати мед при купівлі

Щоб приготована їжа була не тільки смачною, але й корисною, важливо підібрати і підготувати тільки свіжі і якісні продукти та інгредієнти. Особливо складним для господинь завжди є питання, як вибрати свіже м'ясо, адже на ньому немає дати виробництва або терміну придатності. Визначити його якість можна за зовнішнім виглядом і за запахом, а для цього важливо розуміти, якими характеристиками воно володіє, і на що звертати увагу при покупці.

Різні види м'яса виглядають неоднаково, тому важливо знати критерії якості та свіжості кожного з них. Крім запаху і зовнішнього вигляду м'ясного шматочка, при виборі має значення також, для чого він буде використовуватися. Різні страви припускають певні особливості м'яса, які варто враховувати при виборі.

Детальніше: Вибираємо м`ясо правильно

Топінамбур невибагливий, але дуже корисний продукт, який називають земляною грушею. Його дивовижні якості проявляються завдяки тому, що з землі він не бере різні шкідливі речовини. З топінамбура можна готувати різноманітні страви, варити компоти або вживати в сирому вигляді. Крім цього, він володіє цілющими властивостями, є тільки один недолік, властивий цьому продукту - це низька популярність, не кожна людина зустрічав його в своєму житті. Тому корисно знати, якими якостями і властивостями володіє топінамбур, яку користь і шкоду може принести, а також протипоказання.

Детальніше: Корисні властивості топінамбура

Як відомо, риба - це чудова альтернатива, як свинині, так і до решти м'яса. Але так само добре відомо, як часом важко визначити справжню свіжість риби. Одним визначенням запаху тут не обійдешся і для того, щоб не потрапити в халепу і не виявити у себе на столі юну тухлятину, необхідно знати кілька способів.

Детальніше: Вибираємо якісну рибу

Всі продукти в тій чи іншій мірі можуть наповнити організм корисними властивостями і вітамінами, або завдати певної шкоди. Але горіхи відносяться до тієї категорії харчових продуктів, від яких практично не існує негативних наслідків - тільки користь. Шкода горіхи можуть завдати лише в одному випадку - при сильному переїданні, значна кількість може ускладнити або зупинити роботу шлунково-кишкового тракту.

Детальніше: Корисні і шкідливі властивості горіхів

Чашка кави - невід'ємна частина ранкового пробудження. Міцний напій чудово бадьорить, дає енергію на весь день. Приготування стало справою звичною, ми рідко думаємо про те, як правильно варити його. А ось в аравійських країнах цей процес є ритуалом, свого роду священнодійством. Обговорення найважливіших справ не починається, поки господар не піднесе своїм гостям ароматний напій в невеликих чашечках без ручки.

Особливих секретів в тому, як правильно варити каву вдома, немає, але є деякі тонкості.Довольно просто приготувати напій за допомогою кавомашини, але тільки якщо власноруч зварити його в турці, можна сповна насолодитися як процесом, так і результатом. Для цього вам знадобиться кілька правильно підібраних складових:

Детальніше: Варимо каву в турці правильно

Говорячи про прянощах, мають на увазі свіжі або висушені, цілі або подрібнені найрізноманітніші частини рослин, додавання в їжу малої дещиці яких здатне поліпшити або навіть змінити смак їжі.

Суворої класифікації прянощів немає, але частіше згадують класичні: чорний і червоний перець, шафран і корицю, ваніль, лавр і мускатний горіх, імбир та інші, які прибули з далеких екзотичних країн рослини. А також місцеві пряні трави, які здавна ростуть поблизу. В Україні це цибуля, часник, шавлія і чебрець, кріп і м'ята, аніс і петрушка, а так само багато інших види.

Детальніше: Готуємо зі спеціями і прянощами

Спробувати національне блюдо будь-якої країни - кращий спосіб з'єднатися з її народом і традиціями, адже хороша їжа стирає культурні кордони. Приготуйте будь-яку страву 7 кращих світових кухонь, щоб зануритися в незнайомий світ.

ЄВРОПЕЙСЬКА КУХНЯ

ІТАЛІЙСЬКА

Давня традиційна кухня, чиє коріння до 4 ст. до нашої ери, популярна і сьогодні, вносить великий вклад в кухні країн світу. Характерні для неї продукти:

Детальніше: Кухні різних країн світу

Пошук по сайту