Жінкам в допомогу

Український жіночий журнал

Багато росіян познайомилися зі словом «васабі», не прочитавши його в меню японського ресторану, а завдяки чудовому фільму про пригоди в країні висхідного сонця героя Жана Рено. Французький поліцейський, волею долі опинився в Японії, не відчув гостроти соусу, але вповні встиг насолодитися місцевим колоритом.

Насправді, пече васабі так, що у недосвідченого можуть бризнути сльози. Вона - гордість і родзинка японської кухні, а спочатку - це місцеве рослина, з соковитого м'ясистого кореня якого виходить гостра оригінальна приправа улюблена не тільки в Японії, а тепер уже і в усьому світі.

Детальніше: Що таке васабі і з чим його їдять

Про цей продукт складалися легенди ще за часів Стародавнього Риму і Греції. Люди вірили, що існує «Країна щастя» - острів, що омивається молочним морем і повитий виноградниками, в центрі якого височіє величезна сирна гора. Інша легенда свідчить, що продукт випадково був «винайдений» пастухом, який залишив молоко на сонці.

Неперевершений кисломолочний смак, яким відрізняється сир, корисні властивості продукту зробили його таким популярним на обідніх столах абсолютної більшості народів. За сьогоднішній день найрізноманітніші сорти, від простих до вишуканих і рідкісних, не сходять з прилавків.

Детальніше: Корисні властивості сиру

Люди їли м'ясо з найдавніших часів, тому людський організм добре пристосований до засвоєння корисних жирів, білків і поживних речовин, які містяться в тваринних продуктах.

Якщо ви знаєте, як правильно вибирати м'ясо і завжди приносите додому свіжий, якісний продукт, то отримуєте разом зі стравами безліч цінних мікроелементів:

Детальніше: Як правильно вибрати м`ясо

Якщо господиня запитає у своїх домочадців, яким має бути ідеальне блюдо, швидше за все, отримає відповідь: «смачним і ароматним», «приготованим з душею», «незвичайним». А господиня додасть від себе, що готуватися таке блюдо повинне швидко, щоб залишився час і на інші справи.

Досягти ідеалу нескладно: використовуйте кулінарні поради та хитрості, які допоможуть поліпшити смак, зробити інтенсивним аромат, економити час і вдало експериментувати.

Детальніше: Кулінарні поради і хитрощі

В різні часи харчові переваги людини змінювали один одного. Але є продукти, які часу не підвладні, і є невід'ємною частиною раціону харчування будь-якої людини. Один з таких продуктів - чорний чай. Найстаріший напій, який знали ще в стародавній Індії, і по сей день стоїть на першому місці за своїм вживання. На сьогоднішній день, різновидів чаю незліченна кількість. Існують види на будь-який смак, колір і гаманець.

Найпоширенішим і улюбленим все ж залишається чорний чай. Про нього говорять, що він не тільки смачний і добре втамовує спрагу, а й є популярним засобом у профілактиці онкологічних хвороб. Поряд з цими твердженнями, існують висловлювання, що чорний чай може завдати певної шкоди організму, але про все по порядку.

Детальніше: Корисні властивості чорного чаю

Незвичайні особливості зеленого чаю відомі з давніх часів, причому вже тоді його використовували не тільки як підбадьорливий і тонізуючий напій, але і як ліки від різних хвороб і нездужань. Сьогодні вчені і медики зовсім не відкидають народні рецепти минулого, і навіть навпаки, не перестають відкривати все нові і нові корисні якості чаю, але, разом з тим, попереджають і про його можливий негативний вплив.

Детальніше: Корисні властивості зеленого чаю

За багатовікову історію свого існування як злакової культури, рис з культового і традиційного продукту Сходу став вельми популярною і поширеною їжею у всьому світі, і регіони нашої країни не виняток. У багатьох сім'ях страви з рису - невід'ємна частина повсякденного і святкового меню.

Во славу рисових зерен складено чимало легенд, міфів і казок, їм приписувалися чарівні і унікальні властивості. Втім, і сьогодні рис цінується не тільки за гастрономічні і смакові якості, а й за особливий склад, багатий живильними речовинами, за благотворний і навіть лікувальну дію, який чиниться на організм.

Детальніше: Які види рису бувають і чим він корисний

У нашій кухні яйця перепелів є екзотикою і майже не використовуються. Їх застосування обумовлено модою на екзотичні та рідкісні продукти. Особливо поширені перепелині яйця в Японії, де їх можна знайти в будь-якому бенто-ланчі, а також у французькій і голландської кухні.

Детальніше: Чим корисні перепелині яйця

Якщо ви втомилися від одноманітності повсякденних страв, загляньте в овочевий відділ супермаркету. Там можна знайти найрізноманітніші види ароматних трав, які додадуть звичайної їжі особливому смаку.

Прянощі, додані до страв, не тільки прославлять вас як першокласну господиню, але і поліпшать здоров'я: підвищать імунітет, налагодять роботу внутрішніх органів, прискорять метаболізм. А якщо знати, як правильно зберігати зелень, можна отримувати користь весь рік!

Детальніше: Як зберігати зелень в холодильнику

«Рідке золото» - так називають масло з оливок - стало обов'язковим атрибутом здоров'я і краси: застосовувати його радять і дієтологи, і косметологи. Така слава дісталася маслу не дарма, адже воно чудово живить і оздоровлює організм зсередини і зовні. Однак чи можете ви зрозуміти, який саме продукт отримуєте, віддаючи перевагу тій чи іншій пляшці?

Детальніше: Як вибрати оливкову олію

Пошук по сайту