Жінкам в допомогу

Український жіночий журнал

Спробувати національне блюдо будь-якої країни - кращий спосіб з'єднатися з її народом і традиціями, адже хороша їжа стирає культурні кордони. Приготуйте будь-яку страву 7 кращих світових кухонь, щоб зануритися в незнайомий світ.

ЄВРОПЕЙСЬКА КУХНЯ

ІТАЛІЙСЬКА

Давня традиційна кухня, чиє коріння до 4 ст. до нашої ери, популярна і сьогодні, вносить великий вклад в кухні країн світу. Характерні для неї продукти:

  • різноманітні овочі (баклажани, помідори, кабачки, перці, артишоки);
  • бобові й горіхи (особливо мигдаль);
  • макаронні вироби;
  • сири (найбільш відомі сорти - моцарелла, пармезан, рікотта, горгонзола);
  • оливкова олія;
  • риба і морепродукти, птиця, яловичина;
  • фрукти і ягоди;
  • спеції (базилік, розмарин, орегано, перець, часник).

Ви можете влаштувати італійську вечерю за всіма правилами. Типова трапеза починається першою стравою, потім подається основне з гарніром і хлібом, вечеря завершується десертом, свіжими фруктами і кавою еспресо.

ФРАНЦУЗЬКА

Ця кухня увібрала в себе найоригінальніші і витончені кулінарні традиції і по праву отримала звання однієї з кращих. У середні століття вона перебувала під сильним впливом італійської, і лише до 17 століття придбала власний стиль.

Умовно можна розділити кухню на 2 частини:

  • народну;
  • аристократичну.

До першої відносяться страви, які готувало населення історичних областей країни, формування другої відбувалося при дворі Бурбонів. 

Якщо ви хочете насолодитися вишуканим вечерею, цей варіант - найкраще з того, що можуть запропонувати кухні різних країн світу. Традиційна трапеза починається з холодних або гарячих закусок, за ними слід суп, основне блюдо з салатом, на завершення подаються фрукти або десерт. Обов'язковий супровід вечері - сир, якого налічується понад 200 видів, келих вина (бордо, бургундське).

ГРЕЦЬКА

Її смак може відрізнятися в залежності від сезону і географічної області, але завжди залишається свіжим і багатим, адже овочі, оливкова олія, сир фета і пряні трави - головні компоненти грецьких страв.

Кулінарні традиції країни налічують близько 4000 років. Давньогрецька кухня була створена на основі середземноморської тріади «оливкова олія, вино, пшениця», м'ясо і риба використовувалися рідко, але з часом стали більш доступні.

Для грецького столу характерні супи з куркою, рибою, бобовими, квасолею, макаронами, салати і закуски зі свіжих овочів, хліб з оливками, волоськими горіхами, родзинками, запечені овочеві страви з м'ясом, солодкі пироги, пудинги, печиво.

АЗІАТСЬКА КУХНЯ

Тайська

Незвичайне, але ідеально збалансоване поєднання гострого, кислого, гіркого і солодкого смаків - вагома причина віддати перевагу серед кухонь країн світу тайську. Відомий шеф-кухар МакДанг в своїй книзі «Принципи тайської кулінарії» пише про те, що тайці звертають увагу не тільки на смак їжі, але і на те, як вона пахне, як поєднуються між собою інгредієнти. Секрет неперевершеного смаку в тому, думати про всіх частинах страви в цілому.

Тайська їжа многокомпонентна і складна. Ставка робиться на інтенсивність аромату і гостроту смаку, тому широко використовуються спеції:

  • каррі;
  • лемонграсс;
  • коріандр;
  • цедра;
  • чилі;
  • базилік;
  • гвоздика;
  • куркума;
  • імбир і ін.

У тайському ресторані вам можуть подати на вечерю як цілком звичайне блюдо, наприклад, смажений рис з куркою, так і екзотичне (булочки з личинками або цвіркунів в шоколаді).

ЯПОНСЬКА

Приготування японських страв швидко стало світовою тенденцією, яка залишила позаду багато кухні країн світу. Традиційна їжа заснована на використанні рису, місо супу і різних сезонних страв. Як гарнір найчастіше виступають овочі, мариновані або тушковані в бульйоні.

Риба і морепродукти - головний інгредієнт. Вона готується на грилі, подається сирої в складі суші або сашимі.

Щоб повечеряти по-японськи, приготуйте роли (інгредієнти для них можна придбати в спеціалізованому відділі супермаркету), салат з локшини, яловичини, свіжих огірків і болгарського перцю. Запасіться соєвим соусом і палочкамі.Еслі до відпустки ще далеко, не поспішайте засмучуватися з цього приводу: національна кухня країн світу допоможе відчути дух подорожей.

КИТАЙСЬКА

Її історія починається ще в кам'яному столітті. Згодом в різних регіонах виділялися власні переваги, ставали традиційними деякі запозичені продукти.

Основні компоненти страв:

  • рис (варений або смажений);
  • локшина (гаряча або холодна, з соусом і без);
  • соя (а також похідні: тофу, соєві молоко, паста, соус, масло);
  • овочі (китайська брокколі, пекінська капуста, паростки бобів, селера, крес-салат, листя гірчиці);
  • різні види м'яса (свинина, яловичина, птиця, морепродукти);
  • кунжутну олію;
  • приправи (імбир, білий перець, бадьян, часник, петрушка, коріандр);
  • соуси (рибний, соєвий, хойсінскій, рисовий оцет).

Під час їжі користуйтеся паличками і обов'язково похваліть майстерність кухаря.

ІНДІЙСЬКА

Незважаючи на те що національна кухня країн світу широка і різноманітна, деякі країни можуть похвалитися такою гострою їжею, як в Індії. Наприклад, традиційне карі

Пхаан приправляють 10 видами перцю, основний з яких - Бхут YOлёкія - зареєстрований як найгостріша в світі спеція в Книзі рекордів Гіннеса.

Продукти в основному вегетаріанські, але багато страв включають м'ясо, морепродукти. Основні компоненти страв:

  • Мал;
  • бобові (сочевиця, маш, голубиний горох);
  • рослинні олії (соняшникова, арахісова, гірчичне, соєве, кунжутне, кокосове);
  • овочі;
  • спеції (каррі, кардамон, кмин, куркума, імбир, коріандр, часник, перець чилі, мускатний горіх, шафран і багато інших).

Пошук по сайту