Жінкам в допомогу

Український жіночий журнал

Як відомо, риба - це чудова альтернатива, як свинині, так і до решти м'яса. Але так само добре відомо, як часом важко визначити справжню свіжість риби. Одним визначенням запаху тут не обійдешся і для того, щоб не потрапити в халепу і не виявити у себе на столі юну тухлятину, необхідно знати кілька способів.

Цільна риба

Якщо намічається свято або просто напало дике бажання посмажити рибки, а їхати в п'ятій ранку на риболовлю, немає ні бажання, ні часу, то вирушаючи в магазин, варто пам'ятати наступне:

Перше на чому варто загострити увагу, при підборі тушки - очі. Якщо ті не каламутні і опуклі, то пощастило, рибка все ще свіжа. А ось якщо все навпаки: очі каламутні і запалі, то не витрачайте на неї час, це вірна ознака того, що бідолаха можливо вже не один тиждень відбуває свій термін.

По запаху дуже багато визначають свіжість продукту, але все ж згадаємо про це ще раз. Якщо риб'яче тіло пахне виключно собою, тобто рибою, то йдіть далі. Якщо ж від нього все ще віє солоним морем або річковими запахами, то з нею, мабуть, можна мати справу.
Час оглядати саме тіло. Подивіться на колір зябер і якщо ті яскраво червоні, то вистачить зволікати, беріть її і вставайте в чергу до каси.

Продовжуємо огляд тіла. Огляньте шкіру. Та в хорошому випадку виглядає зовсім як жива, блищить і практично чиста. Риба з пересохлої і черствою шкірою вже навряд чи може назватися свіжої. Однак це не виразний знак, деякі риби втрачають чистоту своєї поверхні практично відразу після вилову.

А після всього цього, погляньте на черевце. Якщо вже у рибки воно впало або навпаки надто роздуте, то це вірна ознака того, що травні ферменти приступили до перетравлювання свого господаря.

РИБНЕ ФІЛЕ

Вартість частини риби значно вище, ніж ціла туша. Ідеальним філе можна назвати те, що відрізають при присутність покупця, але таких магазинів вкрай мало. Тому і тут не можна втрачати пильність.

Запах. Як і з цільної рибою, філе НЕ буде свіжим, якщо пахне виключно рибними частинами.

У цьому випадку колір шкіри не обдурить. Рівний колір і щільна блискуча шкіра - беріть.

Зріз повинен бути рівним. Свіжа риба значно легше ріжеться на відміну від менш свіжої, яку рівно порізати практично неможливо.

Ще про нюанси зрізу. Для деяких властива мала частка прозорості, а в загальній сумі на зрізі поверхня повинна бути трохи глянцевой.Как відомо, риба - це чудова альтернатива, як свинині, так і до решти м'яса. Але так само добре відомо, як часом важко визначити справжню свіжість риби.

Одним визначенням запаху тут не обійдешся і для того, щоб не потрапити в халепу і не виявити у себе на столі юну тухлятину, необхідно знати кілька способів.

Пошук по сайту