Жінкам в допомогу

Український жіночий журнал

Печія - це печіння в стравоході. Приблизно 40% населення Землі стикаються з такою проблемою. Це явище може бути як тимчасовим, так і носити хронічний характер. У будь-якому випадку, при появі цих неприємних симптомів слід звернутися до фахівців.

Якихось передумов для виникнення печії немає, вона з'являється з рівного місця. Це як сигнал про те, що в шлунок потрапило щось не те, занадто жирне або гостре. Якщо ж недуга носить постійний характер, то це сигналізує про те, що існує гастрит, жовчнокам'яна хвороба або виразка шлунка. В обох випадках симптоми будуть однаковими: біль і печіння в надчеревній ділянці, гіркий присмак у роті, неприємні відчуття в стравоході.

Детальніше: Лікування печії народними засобами

Новоутворення на шиї у жінок виникають у вигляді різноманітних форм і розмірів шишок. Вони при всій видимій безневинність можуть чинити негативний вплив на функціонування організму. Тому слід своєчасно звернутися до фахівця, який може професійно виявити причини патології, призначити лікування і дати необхідні рекомендації.

Причини і наслідки появи шишок

Причин виникнення подібних шишок може бути кілька. Найчастіше вони є результатом новоутворень жирової, м'язової і кісткової тканини.

Детальніше: Позбавляємося від вдовєго (Бізон) Горба

Переважна кількість людей із зайвою вагою, скаржачись на свої проблеми, перешкодою до їх вирішення вважають власне статура. Найчастіше можна почути такі судження: «Я не повний, це природна особливість - кістка така!»

Широка кістка або зайва вага?

На нібито широку кістку нарікають ті, хто не в силах розлучитися із зайвими кілограмами: «Якби я була, як подруга, з тонкими кістками, то і худнути не довелося, а тут все одно через широкої кістки стрункою ніколи не станеш!»

Детальніше: Широка кістка у дівчат: як визначити

Що є більш безпечним засобом для жінки, тампони або прокладки? Будемо розбиратися разом.

Прокладки застосовувалися жінками з найдавніших часів. Правда, їхній вигляд далеко не такий, якими ми їх звикли бачити сьогодні. Жінки різних народів виготовляли їх самостійно, з паперу, вовни, папірусу і навіть з оленячого моху. У промислових масштабах виробництво прокладок почалося з дев'ятнадцятого століття. Починаючи з цього моменту, йде їх постійне вдосконалення. В результаті наполегливої ​​і багаторічної праці з'явилася сучасна гігієнічна прокладка, у внутрішньому шарі якої присутній особливий абсорбент, який перетворює рідину на гель. Верхній шар сучасної прокладки або покриття являє собою спеціально оброблений бавовна. Він забезпечить сухість і не дозволить прокладці зім'яти.

Детальніше: Тампони або прокладки: що вибрати?

Як не прикро, але все частіше вранці можна почути не традиційне побажання «Доброго ранку», а приказку, яка говорить, що ранок добрим не буває. Мимоволі погоджуючись з такими словами, людина сама себе налаштовує на можливі невдачі, смуток і інші прояви негативних емоцій.

Але ж набагато продуктивніше і приємніше прокинутися з упевненістю, що наступаючий день несе тільки позитив, а життя стає тільки краще. Це набагато краще, ніж знехотя відкинути ковдру і зустріти день незадоволеним бурчанням і передчуттям проблем і неприємностей.

Детальніше: Прокидатися рано, швидко і хорошому настрої

Запис про підвищений артеріальний тиск або, як вважають за краще говорити медики артеріальної гіпертензії, сьогодні все частіше можна побачити в медичних картах і у людей старшого віку, і що найбільше тривожить, у цілком молодих. Тому епітет «Біч нашого часу» по відношенню до цього недугу може бути цілком правомірним. Статистика говорить, що четверта частина населення Землі страждає від його стрибків, а серед старшого покоління гіпертензія у половини.

Детальніше: Знижуємо тиск дома швидко і без ліків

З давніх часів люди зрозуміли, що будь-яка втрата крові може привести до смерті людини. Намагаючись врятувати себе або близьких, стародавні люди робили різні спроби, щоб відновити її кількість в організмі, наприклад, пили кров тварин. Від незнання фізіології людини багато доводилося відчувати методом проб і помилок, що часто вело до сумних результатів.

ІСТОРІЯ ДОНОРСТВА

Протягом багатьох століть люди намагалися різними способами впливати на кількість крові в організмі людини. Уже в 17 столітті народні цілителі і лікарі намагалися переливати кров тварини до людини, щоб заповнити її баланс. І це закінчувалося ще гіршими наслідками, ніж в давнину.

Детальніше: Все про донорство крові: шкода, користь, міфи

Хороше самопочуття і настрій багато в чому залежать від такого, здавалося б, «внутрішнього» справи організму, як травлення. Варто тільки відбутися навіть найменшого збою, як стопориться весь механізм, за який відповідають живуть в людському кишечнику мікроорганізми. Такий стан, коли порушується баланс звичної мікрофлори, що супроводжується зниженням кількості корисних бактерій, називають дисбактеріозом.

І якщо «хороше» населення в кишечнику з тих чи інших причин зменшується, його місце моментально займають або нейтральні мікроорганізми, або, що зовсім погано, небезпечні: стафілококи і стрептококи, найпростіші і хвороботворні мікроскопічні грибки.

Детальніше: Як нормалізувати мікрофлори кишечника

Підвищену пітливість часто співвідносять виключно з огрядними людьми. Дійсно, надмірна вага сприяє появі поту при найменшій фізичному навантаженні, в спеку або при нездужанні.

Однак не завжди рясно потіють тільки повні, це властиво і зовсім худим людям. Причому в особливо важких випадках справа доходить до того, що піт буквально струменить по пахвових западин і паху, сильно пітніють стопи і долоні, а впоратися косметичними засобами з такими проявами немає ніякої можливості. За статистикою такий фізіологічною особливістю володіє кожен сотий з жителів планети, не рахуючи ситих. І було б все набагато простіше, якби піт тільки залишав вологі плями на одязі. Але він набагато підступніше. Під дією бактерій, що поселяються на вологій шкірі, з часом від тіла починає виходити вкрай неприємний запах.

Детальніше: Як позбутися від підвищеної пітливості

Глутамат натрію по-іншому називається сіллю глутамінової кислоти. Це особлива харчова добавка, яка є підсилювачем смаку. Вперше іспользоватьеё як приправу почали в Японії багато років назад. Його сіль отримували з морських водоростей. У наш час глутамат натрію виробляється за допомогою хімічного синтезу.

На упаковці будь-якого продукту може бути написано «підсилювач смаку», Е 621, Е631, Е627 або «смакоароматична добавка».

Детальніше: Шкода глутамат натрію

Пошук по сайту